Wie is DeKeuzeCoach

Doorzettingsvermogen, onafhankelijkheid, respect, zorgzaam en positief in het leven staan, zijn waarden die ik van thuis uit heb meegekregen. Deze waarden zijn de fundamentele basis voor wie ik ben als persoon en in wat ik doe en welke keuzes ik maak in het leven.

Ook ik heb keuzes gemaakt in mijn leven. Onlangs nog stond ik voor de keuze: blijf ik als Sr HR Business Partner bij de organisatie waar ik jarenlang met veel plezier heb gewerkt of kies ik voor mijn passie: het coachen van managers?

Al vroeg in mijn loopbaan heb ik ervaren dat ik voor mensen een vertrouwde en veilige omgeving schep, ofschoon ik me daar toen nog niet zo bewust van was. Naarmate mijn werk- en levenservaring groeide, groeide ook dat besef. Mijn wezenlijke interesse in mensen en me verder ontwikkelen hebben mij doen besluiten de opleiding HBO Personeel & Arbeid te gaan volgen. Overigens niet de gemakkelijkste keuze naast mijn gezin en baan. En daar komen dan de voor mij belangrijkste waarden weer boven. Ik had geen garantie dat deze keuzes succesvol zouden zijn, maar ik vertrouwde op mezelf, het voelde goed, ik was niet bang heldere, bewuste keuzes te maken.

Vanaf 2001 ben ik HR Business Partner geweest bij Intervet/MSD. In die functie voelde ik me als een vis in het water. Ik was ook vertrouwenspersoon binnen die organisatie. Ik heb als HR Business Partner veel verschillende disciplines ondersteund: Finance, Marketing & Sales, Facility Services, Technical Services, IT. De laatste zeven jaren was ik Sr HR Business Partner voor de Research & Development sector. De inhoud van mijn functie omhelsde het hele scala van personele aangelegenheden maar de meeste voldoening en energie heb ik altijd gekregen uit het coachen van medewerkers en managers. Persoonlijke aandacht voor ontwikkeling van mensen, daar ligt mijn hart.

Na de opleiding tot Certified Professional Coach wilde ik me verder verdiepen in het coachvak en ben de internationale Co-Active trainingen Fundamentals en Intermediate gaan volgen.
Bewust zijn van mijn waarden, mijn talenten en daar ook daadwerkelijk iets mee te doen, maken dat ik durf te kiezen en stappen maak in het leven en zo ook deze. Dit is hét moment in mijn leven en in mijn loopbaan. Ik heb besloten mijn levens- en werkervaring in te zetten als coach en het beste uit mezelf en uit anderen te halen.
Ik word getypeerd als iemand die kalm is, open en helder communiceert, goed kan luisteren en doortastend is. Ik ga lastige situaties niet uit de weg. Zo nodig confronteer ik mensen en houd ze een spiegel voor. Daarmee kom je snel tot de kern van het probleem/de kernvraag. Daarvoor is wel die betrouwbare en veilige omgeving belangrijk. Zien en ervaren dat iemand weer nieuwe energie krijgt of zichzelf of een situatie in beweging krijgt, dat vind ik geweldig.