De OCP methode

OCP staat voor "Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme", een methode die door Marcel Hendrickx (het Ontwikkelingsinstituut – NIPC) is ontwikkeld vanuit zijn jarenlange praktijk en vanuit zijn missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden.

Ik werk heel graag met deze methodiek omdat je daarmee perfectionisme daadwerkelijk en blijvend in een nieuw perspectief gaat zetten. We werken vooral met het onderbewuste, want dáár worden de patronen aangestuurd. Een voorbeeld: niemand neemt zich bewust voor om te gaan piekeren. Negentig procent van ons denken, doen en voelen wordt gestuurd door ons onderbewustzijn. Er is iets in ons onderbewuste dat wordt getriggerd waardoor wij gaan piekeren. Met perfectionisme coaching doorbreken we deze patronen en bereiken we diepgaande, duurzame veranderingen. Overigens zijn de effecten van deze methodiek onderzocht en succesvol bevonden, ook op de langere termijn, door de KU Leuven.

Herken je de kenmerken van perfectionisme? Wil jij af van het patroon altijd maar de lat te hoog te leggen, het piekeren, het gevoel altijd te ‘moeten’ of alles onder controle te willen hebben?
Als Perfectionismecoach begeleid ik je met de OCP-methodiek om deze patronen werkelijk te doorbreken en met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen.
Het coachtraject bestaat uit een aantal vast omlijnde stappen die ik samen met jou doorloop. Reken daarbij op 5 tot 7 coachsessies in een periode van 3 maanden.

Wil je meer informatie over perfectionisme coaching, neem dan gerust contact met me op.