Wat zegt de klant

Wie kan er beter vertellen wat coaching op patronen van perfectionisme oplevert dan de klanten zelf:

"Recent heb ik een OCP (Perfectionisme Coaching) traject afgerond bij Nicole. Samenwerken met Nicole is fijn. Ze is professioneel, integer, ervaren, betrokken, brengt een prettige rust en ondersteunt in haar wijze van begeleiding. Ik ben erg blij met wat zij en de OCP-methode mij heeft gebracht. Eerst kon ik het niet geloven, maar het is verbluffend hoeveel verandering dit in korte tijd brengt. En het werkt door, ik blijf me verwonderen. Dank je wel Nicole!"

                                                                            ***

"Via deze weg wil ik graag delen dat ik enorm dankbaar ben voor het coaching traject dat ik bij Nicole heb gevolgd. Via mijn werkgever ben ik bij Nicole terecht gekomen, ze zou me namelijk kunnen helpen met mijn perfectionisme. Perfectionisme, hetgeen wat mij in mijn zakelijke en privéleven enorm belemmerde omdat ik niet vertrouwde in mijzelf, onzeker was, altijd zocht naar bevestiging, bang was om te falen en door al die factoren weinig energie overhield om écht tot rust te komen en te genieten. Gelukkig kan ik dit nu in de verleden tijdsvorm opschrijven want Nicole heeft mij geholpen om vol zelfvertrouwen en succesvol in het leven te staan met daarbij in verbinding met mijzelf en anderen. Een doel waar ik een paar maanden geleden enorm naar verlangde maar niet in geloofde dat ik dit ook kon bereiken. Nicole is een hele fijne coach voor mij geweest, ze heeft een oprecht luisterend oor, veel mensenkennis en is enorm goed in haar vak waardoor ik zeker weet dat iedereen met perfectionisme door haar geholpen kan worden. De coaching vond plaats in haar mooie hooiwagen in Beugen, een prachtige plek in de natuur wat een erg prettige basis legde om samen te werken."

                                                                            ***

"Wat heb ik veel geleerd over mezelf en over het omarmen van mijn verschillende delen. Waar ik deze eerst nooit onder ogen durfde te komen, kijk ik ze nu recht in de ogen aan. Ik heb van alles geprobeerd om dit jaar door te komen, maar niks heeft me zo geholpen als jouw coaching; dit is echt een levensveranderende coaching. Ik weet zeker dat dit me nog mijn hele leven gaat helpen om met veerkracht de tegenslagen te overwinnen. Ik heb nog even te gaan, maar ik heb het idee dat ik nu de handvatten heb om dit te doen. Dus ontzéttend bedankt!"

                                                                            ***

"Al zo lang als ik me kan herinneren, ben ik perfectionistisch. Ik had nooit door hoe hoog ik de lat legde voor mezelf, totdat ik een andere functie kreeg op mijn werk. In deze nieuwe rol leek het onmogelijk om alle ballen in de lucht te houden en iedereen tevreden te stellen. Ik piekerde, lag wakker en kreeg het gevoel niet ver van een burn-out verwijderd te zijn.
Mijn leidinggevende gaf me het goedbedoelde advies wat vaker “nee” te zeggen, maar dat lukte me niet goed. Van HR kreeg ik het voorstel om perfectionismecoaching te volgen.
Ik bekeek de website van Nicole en bij het lezen van de kenmerken van perfectionisme drong het tot me door: dit ben ik, ten voeten uit!
De eerste kennismaking was al snel gepland en verliep heel prettig. Nicole is een warme, rustige vrouw, bij wie ik me al snel op mijn gemak voelde. Samen bespraken we mijn coachingsvraag en Nicole legde uit hoe ze mij kon ondersteunen. Niet onbelangrijk, de locatie is uniek: een omgebouwde hooiwagen van waaruit je over de prachtige landelijke omgeving uitkijkt. Een ideale plek om even afstand te nemen van alles en je volledig te richten op de coaching.
Eerlijk is eerlijk: de eerste sessie was voor mij wat onwennig, ik moest er even ‘in’ komen. Nog nooit eerder had ik dit soort gesprekken gevoerd. En zou het voor mij wel werken? Nicole beloofde me dat ze me zou meenemen in het proces en dat ik vanzelf veranderingen zou gaan ervaren. Dit gebeurde ook! Al veel sneller dan ik zelf verwacht had, merkte ik een verschuiving in mijn patronen. Niet alleen op het werk, maar ook in mijn privéleven.
Nu de coaching is afgerond, sta ik sterker in mijn schoenen. Perfectionistisch ben ik nog steeds, dat zit in de aard van het beestje. Maar het belemmert me niet meer. Ik baal nog wel van een foutje, maar ik lig er niet meer wakker van. Daarnaast kan ik beter mijn grenzen bewaken, merk ik dat ik minder bevestiging van anderen nodig heb en weet ik beter wat ik wil. Ik heb het gevoel dat ik een belangrijk stuk van mezelf heb teruggekregen, dat veel te ver op de achtergrond was geraakt. Dit geeft een gevoel van rust en vrijheid, waar ik ongelooflijk blij mee ben!
Dankjewel Nicole!"