curve

Coaching – OCP methodiek

OCP staat voor "Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme", een methode die door Marcel Hendrickx (het Ontwikkelingsinstituut – NIPC) is ontwikkeld vanuit zijn jarenlange praktijk en vanuit zijn missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden.

Met deze methodiek is het mogelijk om perfectionisme weer in een juister perspectief te zetten. We werken vooral met het onderbewuste, want dáár worden de patronen aangestuurd. Een voorbeeld: niemand neemt zich bewust voor om te gaan piekeren. Negentig procent van ons denken, doen en voelen wordt gestuurd door ons onderbewustzijn. Er is iets in ons onderbewuste dat wordt getriggerd waardoor wij gaan piekeren. Met perfectionisme coaching doorbreken we deze patronen en bereiken we diepgaande veranderingen. Overigens zijn de effecten van deze methodiek onderzocht en succesvol bevonden door de KU Leuven.

Herken je de symptomen van perfectionisme? Wil jij af van het patroon altijd maar de lat te hoog te leggen, het piekeren, het gevoel altijd te ‘moeten’ of alles onder controle te willen hebben?
Als Perfectionismecoach begeleid ik je met de OCP-methodiek om deze patronen werkelijk te doorbreken en met meer zelfvertrouwen het beste uit jezelf te halen.
Het coaching traject bestaat uit een aantal vast omlijnde stappen die ik samen met jou doorloop. Reken daarbij op 5 tot 7 coachsessies in een periode van 3 maanden.

Wil je meer informatie over perfectionisme coaching, neem dan gerust contact met me op.

curve
line