Spreker

Graag geef ik inspirerende lezingen waarin ik je meeneem 'op reis' en je laat nadenken over jezelf en waar je nu staat in het leven. 

In ieder mens schuilt een perfectionist. Bovendien lijkt perfectionisme de norm te zijn in onze hedendaagse maatschappij. We leven in een wereld die gericht is op prestaties, succes en een perfecte leefstijl. Een wereld die perfectionisme ziet als een kwaliteit.

Er is niets mis met dingen zo goed mogelijk willen doen. Perfectionisme geeft energie en motivatie in sport, werk, studie en hobby. Maar de keerzijde van perfectionisme is ‘moeten’. Een leven waarin dwangmatigheid de overhand krijgt. Met stress, spanning en druk als gevolg. Tot de emmer overloopt en een burn-out onvermijdelijk is. En ook als het niet zover komt, kan perfectionisme een last zijn. Omdat het mensen ervan weerhoudt volledig zichzelf te zijn.

Ik neem mijn publiek mee in de kenmerken en het ontstaan van perfectionisme. Hoe herken je het bij jezelf en bij medewerkers of collega’s? Wat doet perfectionisme met jouw lichaam? Inclusief tips om de gezonde kanten van perfectionisme te omarmen en belemmerende patronen te doorbreken. Ik leg daarbij ook de connectie met trauma’s, stress en burn-out. Vanuit de opvatting dat een trauma niet is wat er gebeurt, maar wat er met jou gebeurt omdat er iets gebeurt.

Wil je mij als spreker boeken, dat kan! Daarvoor verwijs ik graag naar onderstaande link.