curve

Wie is DeKeuzeCoach

Vertel: wie is DeKeuzeCoach?

"Mijn naam is Nicole Meijer. Ik woon in Boxmeer met man, kinderen en niet te vergeten onze hond. Deze hond vergezelt mij vaak op mijn vele wandelingen. Wandelen is namelijk voor mij dé manier om te ontspannen, mijn gedachten te ordenen en zaken helder te zien. Mijn coaching gesprekken vinden daarom ook plaats tijdens een wandeling, dus altijd buiten."

Wanneer kan ik bij jou terecht?

"Wanneer je een nieuw perspectief of nieuwe uitdaging zoekt in jouw loopbaan. Als je je eigen koers wilt bepalen en een leven wilt leven dat echt bij je past. Wanneer je nieuwe energie op wilt doen en dat wilt doen wat écht bij je past. Trouwens: laat je hierbij niet weerhouden door alle grootse verhalen. Niet iedereen wil een B&B in een mediterraan land. Keuzes maken betekent niet per definitie dat je het roer volledig omgooit. Soms schuilt het juist in kleine veranderingen. Zolang die veranderingen maar jóuw keuzes zijn.”

Wat doe je tijdens een coaching sessie?

"Ik werk volgens de 6 V's van DeKeuzeKracht methode . Deze methode ontwikkelde ik zelf en hanteer ik sinds de eerste dag. Coachen omhelst namelijk meer dan wandelen in het bos en wat wijze raad geven. DeKeuzeKracht methode werkt volgens een totaalbeeld. De methode laat je ontdekken voor welke keuzes je nu daadwerkelijk staat, zorgt ervoor dat jij die vicieuze cirkel doorbreekt én zorgt voor verankeringen van jouw inzichten. Alleen 'weten' is niet genoeg, je moet er ook naar handelen. Vandaag, morgen en over een jaar nog steeds. En misschien ten overvloede, maar het kan maar duidelijk zijn: een coaching sessie betekent dat we gaan wandelen. Buitenlucht en beweging zorgen voor een heldere blik. Bovendien biedt de natuur tal van metaforen waarmee ik jou aan het denken zet."

Waarom doe je dit?

"Omdat keuzes kracht geven. Kiezen betekent dat je het heft in eigen handen neemt. Niemand anders dan jij voert de regie in plaats van je mee te laten voeren door anderen. Natuurlijk: je hebt niet alles zelf in de hand. Een reorganisatie, collega’s waar je wel of geen energie van krijgt, privéperikelen: er gebeurt van alles om je heen. Dat kun je niet voorkomen, that’s life. Maar je kiest wel zelf hoe je daarop reageert en welke stappen jij zelf zet. Kiezen betekent dat je jouw eigen pad volgt. Let op: geen enkel pad is kaarsrecht. Soms tref je hobbels en bochten, ook dat hoort er bij. Jouw pad en jouw keuzes bepaal je zelf, ik help je daarbij.

Natuurlijk heb ik zelf ook de nodige keuzes gemaakt in mijn leven. Nog steeds, want laten we eerlijk zijn: het hele leven bestaat uit kiezen. Mijn keuzes zijn altijd gebaseerd op een aantal fundamentele waarden. Doorzettingsvermogen, onafhankelijkheid, respect, zorgzaamheid en positief in het leven staan, zijn voor mij belangrijk. Ik heb aan den lijven ondervonden hoe krachtig keuzes zijn. En ik zie het keer op keer tijdens coaching sessies."

Wat bracht jou ertoe dit te gaan doen?

"Ik heb jarenlang gewerkt als HR Businesspartner bij Intervet/MSD. Ik ondersteunde hierin veel verschillende disciplines en voelde me echt als een vis in het water. Mijn functie was enorm breed, maar ik merkte dat ik de meeste voldoening en energie haalde uit het coachen van medewerkers en managers. Persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling van mensen, daar ligt mijn hart. Daarom volgde ik verschillende opleidingen: Certified Professional Coach en de internationale Co-Active trainingen Fundamentals en Intermediate.
Sinds 2014 ben ik actief als professioneel coach voor HBO/WO professionals. Ik werk volgens een methode die ik zelf ontwikkelde: DeKeuzeKracht methode.

Actief als zelfstandig ondernemer DeKeuzeCoach én HR Manager in een bruisende organisatie. Voor mij is dit een prachtige combinatie. Het sluit perfect aan bij de rode draad in mijn leven: er zijn voor anderen. Persoonlijke aandacht voor mensen, ze ondersteunen in hun werk en bij het maken van keuzes in hun leven; daar ligt mijn hart én mijn kracht."

curve
line
Ga naar www.polarsteps.com/NicoleMeijer2 en volg Nicole in september en oktober op Polarsteps.