Wie is DeKeuzeCoach

Vertel: wie is DeKeuzeCoach?

"Mijn naam is Nicole Meijer en woon samen met mijn man in het Noord-Brabantse Boxmeer. Ik ben heel graag buiten en geniet van mijn dagelijkse wandelingen met onze hond in het mooie Maasheggengebied. Wandelen is namelijk voor mij dé manier om te ontspannen, mijn gedachten te ordenen en zaken helder te zien. Mijn coachgesprekken vinden daarom ook plaats op een plek in de natuur: in de hooiwagen met uitzicht op het prachtige natuurgebied De Vilt of tijdens een wandeling."

Wat bracht jou ertoe te gaan coachen?

"Ik heb jarenlang gewerkt als HR Businesspartner en HR Manager in een internationale omgeving. Ik ondersteunde hierin veel verschillende disciplines en voelde me echt als een vis in het water. Mijn functie was enorm breed, maar ik merkte dat ik de meeste voldoening en energie haalde uit het coachen van medewerkers en managers. Persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling van mensen, daar ligt mijn hart.

Na ruim 21 jaar vast dienstverband heb ik besloten me volledig te richten op coaching en mijn eigen bedrijf op te richten: DeKeuzeCoach. Sinds 2014 ben ik actief als professioneel coach.

Keuzes geven kracht. Kiezen betekent dat je het heft in eigen handen neemt, in plaats van je mee te laten voeren door anderen. Niemand anders dan jij voert de regie. Natuurlijk, je hebt niet alles zelf in de hand. Een reorganisatie, collega’s waar je wel of geen energie van krijgt, privéperikelen: er gebeurt van alles om je heen. Dat kun je niet voorkomen, that’s life. Maar je kiest wel zelf hoe je daarop reageert en welke stappen jij zelf zet. Kiezen betekent dat je jouw eigen pad volgt. Let op: geen enkel pad is kaarsrecht. Soms tref je hobbels en bochten, ook dat hoort er bij. Jouw pad en jouw keuzes bepaal je zelf, ik ondersteun je daarbij.

Natuurlijk heb ik zelf ook de nodige keuzes gemaakt in mijn leven. Nog steeds, want laten we eerlijk zijn: het hele leven bestaat uit kiezen. Mijn keuzes zijn altijd gebaseerd op een aantal fundamentele waarden. Doorzettingsvermogen, onafhankelijkheid, respect, zorgzaamheid en positief in het leven staan, zijn voor mij belangrijk. Ik heb aan den lijven ondervonden hoe krachtig keuzes zijn. En ik zie het keer op keer tijdens coachsessies."

Wanneer kan ik bij jou terecht?

"Wanneer je het gevoel hebt uit balans te zijn, je belemmerd voelt in je doen en laten, je het niet voor elkaar krijgt te doen wat je graag zou willen doen of voortdurend voldoet aan de normen van anderen en daarbij jezelf buitenspel zet. Je op zoek bent naar een nieuw perspectief maar je niet weet hoe. Als je je eigen koers wilt bepalen en een leven wilt leven dat echt bij je past. Wanneer je nieuwe energie op wilt doen en dat wilt doen wat écht bij je past. Dat betekent overigens niet per definitie dat je het roer volledig omgooit. Soms schuilt het juist in kleine veranderingen. Zolang die veranderingen maar jóuw keuzes zijn.”

Het fundament voor mijn coaching ligt bij de opleidingen Co-Active Coaching en Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme (OCP). 

Co-Active wil zeggen dat je als coach en cliënt actief samenwerkt én waarbij het belang van de balans tussen zijn en doen wordt onderstreept: wie ben ik - wat wil ik - wat kan ik? Deze manier van benadering sluit volledig aan bij het Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme, die zorgt voor de balans tussen ratio en intuïtie.

Met behulp van de OCP-methodiek begeleid ik mensen patronen te doorbreken en een goede balans te vinden tussen het voldoen aan hoge verwachtingen en het respecteren van de eigen grenzen. Ofwel: loskomen van belemmerende patronen en perfectionisme in een nieuw perspectief plaatsen. Deze specialisatie sluit perfect aan bij de rode draad in mijn leven: persoonlijke aandacht voor mensen, ze ondersteunen in hun werk en bij het maken van keuzes in hun leven; daar ligt mijn hart én mijn kracht."