Kleine verandering grote impact

Van thuis uit heb ik meegekregen om eerst voor de ander te zorgen en daarna voor mezelf. Dat betekende voor mij dat ik probeerde met iedereen rekening te houden. Voordat ik iets ondernam voor mijzelf, bijvoorbeeld een dagje weg, zorgde ik er eerst voor dat thuis alles geregeld was. Ik voelde mij bezwaard als ik dit niet zou doen. De boel de boel laten, dat kon ik niet, dat hoorde niet.

Totdat ik er last van kreeg. Mijn gevoel om altijd eerst te moeten overleggen, van alles te moeten regelen, werkte belemmerend. Ik durfde die ruimte voor mezelf niet te nemen, bang anderen tekort te doen.

Een coach heeft mij jaren geleden laten inzien dat er ruimte is voor iedereen, ook voor mij. Je zult die ruimte wel zelf moeten nemen, een ander doet dit niet voor jou. En dat heb ik geleerd, het ging niet vanzelf maar ik ben het wel gaan doen. En het is gelukt! Het is een kwestie van eigen verantwoordelijkheid nemen om een verandering te realiseren.

Wat het mij heeft gebracht is vrijheid, vrij van het gevoel me continue te moeten verantwoorden. Dat brengt mij dichtbij mijn andere kernwaarden: onafhankelijkheid en authenticiteit. Zorgzaamheid is nog steeds een van mijn kernwaarden, ik sla er echter niet meer in door. En wat blijkt: niemand heeft het gevoel dat hij of zij tekort wordt gedaan. Dat zat alleen in mijn hoofd.

Wil jij ook iets veranderen, maar weet je niet hoe? Ik help je graag verder. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via telefoon 06 46636209 of e-mail info@dekeuzecoach.eu.