Droom groot en bereik het in kleine stappen

Op het moment dat ik deze blog schrijf, luister ik naar mijn favoriete Earth, Wind & Fire song: September. Daar word ik zo blij van, het ontroert me zelfs! Dit is hét moment om iets over mijn droom te schrijven.

Mijn droom

Mijn droom is om in 2018 vanuit Saint Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Ik wil starten in september. En mijn geboortemaand is september. Kan geen toeval zijn. Dit is hét moment.

Deze zomervakantie heb ik besloten dat ik mijn droom ga waarmaken. Het lezen van het boek ‘Wild’ van Cheryl Strayed en de ochtendwandelingen langs de kust van Kreta hebben hier zeker toe bijgedragen. Ik heb genoten van de berggeiten hoe die zich vanaf de hoogste top een weg naar beneden banen; van het ruisen van de golven, het geluid van de krekels in de olijfbomen, de prachtige natuur en uitzichten, de rust en de toevallige ontmoetingen onderweg. Buiten zijn, horen, zien, ruiken, voelen en beleven maakt mij zo gelukkig.

Ofschoon ik nog maar net gestart ben met de daadwerkelijke voorbereiding, heb ik deze wens al lang geleden diep van binnen gevoeld. Onbewust ben ik me al veel langer aan het voorbereiden. Het lopen van het Pieterpad, het Grote Rivierenpad, de Nijmeegse Vierdaagse zijn heel bewuste keuzes geweest. Wandelen geeft mij rust, ruimte en energie.

Wandelen maakt mijn hoofd leeg, ik kom tot nieuwe inzichten en ik maak keuzes, keuzes die bij mij passen. En dat dit niet alleen bij mij zo werkt, heb ik inmiddels ervaren in mijn coachpraktijk. Ik loop met mijn klant mee op zijn pad en help hem antwoord te krijgen op de vragen: wat wil ik, wat kan ik, wie ben ik? Doordat je lijf en brein in beweging zijn, ontdek je deze antwoorden en ben je daadwerkelijk in staat om jouw keuzes te maken. Dat is ook de reden waarom ik alleen maar buiten coach.

Jouw droom

Wat is jouw droom?
Wat maakt jou gelukkig en wat geeft jou energie?
Welke talenten wil jij meer inzetten?

Ik nodig je uit dit op te schrijven alsof alles binnen jouw bereik van mogelijkheden ligt.
Deze oefening geeft richting aan je leven. Noteer, reflecteer, droom, deel en doe het!