55+ Leven of overleven

Je bent 55+ met ruim dertig jaar werkervaring. Je hebt nog steeds een leuke baan waar je voldoening uithaalt. Je merkt wel dat het werk je steeds meer energie kost. De vele veranderingen van de afgelopen jaren wegen zwaar. Af en toe krijg je een gevoel van óverleven in plaats van léven. De laatste tijd komt dan ook steeds vaker de gedachte in je op om een andere invulling aan je leven te geven. Niet dat je helemaal wilt stoppen met werken, want je vak vind je té leuk om daar nu al afscheid van te nemen. Nee, dat zou te rigoureus zijn. Je hebt wel de behoefte om het anders te doen voor de komende tien á vijftien jaren.

Meer tijd voor jezelf

Je wil graag meer tijd voor jezelf, leuke uitstapjes maken met je partner, genieten van je vrije tijd. Mogelijk ontdek je tot je schrik dat je eigenlijk niet meer weet wat je hobby’s zijn. Je hebt je altijd voor meer dan 100% op je werk gefocust en van vrije tijd was tot nu toe weinig sprake. Althans het gevoel van vrije tijd. Je had vaak het idee dat je nog van alles moest. Je weekenden zaten vol met familiebezoekjes en klussen in huis of in de tuin. Weg tijd voor jezelf. Op de een of andere manier krijg je niet helemaal helder wat je precies wilt veranderen en hoe je dat gaat aanpakken. Veel vragen spoken door je hoofd: wat betekent dat voor mijn carrière; wat zal mijn baas zeggen; minder werken, kan ik me dat financieel permitteren.

Angst

Vaak blijven mensen op hun plek door angst voor het onbekende. Ze blijven vasthouden aan de vertrouwde, bekende, veilige omgeving. Weet dat je altijd een keuze hebt om je eigen leven en werk invulling te geven. Elke levensfase vraagt om nieuwe keuzes. Gun jezelf die keuze en leef het leven dat bij je past. Blijf geen rondjes rijden op die rotonde, neem de afslag en je zult ontdekken dat veel angsten irreëel zijn.

Waar sta je over 10 jaar?

Stel je eens voor, het is 2026 en je kijkt terug op de afgelopen tien jaren. Waar ben je dan trots op en waar word je heel blij en krijg je energie van? Wat heb je gedaan of doe je nog steeds?
Deze vragen beantwoorden is een manier om te verkennen wat je behoeften zijn en te ontdekken wat je wilt veranderen. Bekijk vervolgens wat er dan nu voor nodig is om die verandering te realiseren. En weet dat het meestal geen enorme, maar vaak kleine dingen zijn die voor een grote impact zorgen.

Hulp nodig?

Vind je het toch lastig om te ontdekken wat je echt wilt veranderen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend Route-gesprek. Meer informatie vind je ook in DeKeuzeKracht methode.