Angst om jezelf te zijn

Herken jij dit? Je durft niet in je eigen kracht te gaan staan, angst overheerst en belet je om spontaan door het leven te gaan.

Je bent geneigd de ander vooral te pleasen. Om afwijzing te voorkomen, doe je dingen waarmee je over je eigen grenzen gaat. Je behoefte aan bevestiging en aanvaarding van anderen is groot. Je probeert een ideaalbeeld van jezelf neer te zetten, dat helemaal niet overeenkomt met wie je echt bent. Je loopt een pad wat eigenlijk jouw pad niet is. Het kost bergen energie, het maakt allesbehalve gelukkig en je raakt steeds verder verwijderd van je eigen ik.

Angst om te falen, angst om niet goed genoeg te zijn, bevestigingsdrang, over je grenzen gaan, zijn kenmerken van perfectionisme. Patronen die je enorm kunnen belemmeren met desastreuze gevolgen: stress of zelfs een burn-out.

Het goede nieuws is dat deze patronen te doorbreken zijn, waardoor je weer in staat bent zelf de regie te houden, vrijheid te ervaren en keuzes te maken die bij je passen. Met zelfvertrouwen en rust in je hoofd doen waar je blij van wordt en genieten van het leven.

Laat je ondersteunen door een perfectionismecoach, gooi dat masker af en bevrijd jezelf!