Angst om te falen of angst om te stralen

Hoe vaak popt dat stemmetje bij je op dat je voortdurend aan het twijfelen brengt of zelfs dingen laat uitstellen? Dat kritische stemmetje dat je ervan weerhoudt de dingen te doen die je diep van binnen heel graag wilt doen, maar uiteindelijk toch niet doet. Een paar voorbeelden uit de praktijk:

  • Ik neem me voor om mijn eigen creatieve ideeën naar voren te brengen in de vergadering
  • Ik wil mijn droom realiseren en wil nu echt werk maken van mijn hobby fotografie
  • Ik neem me voor hulp te vragen aan mijn manager, ik heb veel te veel op mijn bord
  • Ik ga ‘ja’ zeggen tegen die nieuwe functie waarvoor ik ben benaderd
  • Ik wil mezelf vaker laten horen in het teamoverleg, mijn mening doet er ook toe
  • Ik neem me voor tijd voor mezelf te maken ook al ‘moet’ ik nog allerlei klussen doen

Het bruist van binnen, je hebt zoveel ideeën, je wilt zo graag doen waar je blij van wordt en energie van krijgt! En tegelijk is daar dat stemmetje: zou je dat wel doen? Kun je dat wel? Mag dat wel? Wat zullen anderen van je denken? Ben je wel goed genoeg?
Rationeel weet je heel goed wat je wilt veranderen. Sterker nog: als je ratio de situatie had kunnen veranderen, was het al lang gebeurd, nietwaar! En toch gebeurt het niet. ‘Iets’ in jou houd je tegen. Dat ‘iets’ zit niet in je hoofd maar in je onderbewuste. Dat is precies waarom we in coaching op perfectionisme met je onderbewuste werken en niet met je ratio.

Hoe fijn zou het zijn om bevrijd te zijn van deze belemmerende patronen. Vol zelfvertrouwen je ideeën delen, trots zijn op je creaties, met een voldaan gevoel op de bank gaan zitten en een boek lezen. Het is echt mogelijk deze patronen blijvend om te zetten in een nieuw perspectief, zodat ze je niet meer in de weg staan maar juist ondersteunen. Volledig jezelf zijn, doen waar je blij van wordt, vol zelfvertrouwen in het leven staan en keuzes maken die bij je passen. Dat gun ik jou ook!

Wil jij meer weten, neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.