Cadeau aan jezelf

Tijd, rust en ruimte
De zomervakantie gebruiken we over het algemeen voor ontspanning en het opdoen van nieuwe energie. Ik heb dit jaar wederom ervaren waarom Denemarken voor mij bij uitstek het land is om de accu weer op te laden: rust en ruimte. Wandelen in de prachtige natuur, genieten van mooie uitzichten en uitwaaien langs de enorm lange stranden. Genietend van onze hond die als een dolle het water in en uit rent; van de geur van de vele duinroosjes en het geluid van de zee... Dat is voor mij vrij zijn!

Een van mijn andere favoriete vakantiebezigheden is lezen. Dit jaar heb ik meegenomen “Ik ga op reis en laat achter” van Simone Awhina en Jessica Menheere, “De vierde dimensie” van Hans Peter Roel, “Coachen met lef” van Anita Bakker en Jacqui Halmans en “De Corporate Tribe” van Danielle Braun en Jitske Kramer. Stuk voor stuk prachtige boeken. Als een spons heb ik ze geabsorbeerd. De rust in mijn hoofd geeft veel ruimte voor nieuwe ideeën, inspiratie, zelfreflectie en het ontdekken van nieuwe werkvormen.

100e Nijmeegse Vierdaagse
Dat ik niet perse ruimte en rust om me heen nodig heb en het toch als zodanig beleef, heb ik me gerealiseerd tijdens het lopen van de 100e Nijmeegse Vierdaagse. Samen met ruim 45.000 deelnemers kun je niet altijd je eigen tempo bepalen. En met de vele enthousiaste toeschouwers, zingende wandelaars, muzikanten en dj’s onderweg is er allesbehalve sprake van rust. Maar dat ik helemaal los kom van werk en dagelijkse beslommeringen is een feit. Genieten van de prachtige wandelroutes, de mooie ontmoetingen, de vele aanmoedigingen, deel uitmaken van iets bijzonders en uiteindelijk de kick bij het bereiken van de finish na 160 km. Dat geeft zo’n enorme energie boost!

Cadeau aan jezelf
Jezelf tijd gunnen iets te doen wat je heel graag doet, daar gaat het om. En dat hoeft echt niet altijd iets spectaculairs te zijn. Creëer zelf de omstandigheden en wacht vooral niet totdat een ander het voor je doet. Maak je keuze en neem tijd voor jezelf. Ik gun je dat cadeau, nu jijzelf nog!