DeKeuzeCoach 1 jaar!

DeKeuzeCoach bestaat deze maand één jaar. Een moment waar ik graag even bij stil wil staan. Dit jaar heeft mij namelijk als mens en als zelfstandig ondernemer bijzonder veel gebracht.

Onzeker? Jazeker!
Mijn meest inspirerende ervaring van het afgelopen jaar was het loslaten van mijn vaste baan en het creëren van iets nieuws: mijn eigen onderneming. Spannend? Jazeker! Onzeker? Ook dat. Ik bekijk het ondernemerschap liever vanuit andere perspectieven: vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, eigen zeggenschap en zelf keuzes maken.

Zwakte ombuigen naar sterkte
Bewustzijn van de dingen waar je niet goed in bent en die ombuigen tot een sterkte. Social media en dan met name Facebook en Twitter waren voor mij tot een jaar geleden helemaal nieuw. Ik wist ook niet of ik daar wel aan wilde beginnen. Nu ben ik blij dat ik het advies om deze media te gaan benutten, ter harte heb genomen. Ik vind het fantastisch! Je ontvangt en deelt informatie, je krijgt nieuwe contacten en doet nieuwe ideeën op.

Kansen aangrijpen
Het geeft veel energie als er dingen op je afkomen waar je wel zelf voor hebt gezorgd, maar waar je aanvankelijk niet aan dacht. Ik heb in het voorjaar bijvoorbeeld een paardencoachsessie gevolgd. Fascinerend om te ervaren hoe een paard je een spiegel kan voorhouden en je letterlijk een duwtje in de rug geeft. Hierover lees je later meer in mijn blog.

Via Twitter hoorde ik van de Nationale Wandelcoachdag en heb ik deelgenomen aan een proef wandelcoachsessie. Het was een kennismaking met coachen in de buitenlucht. Dat bleek een schot in de roos, buiten coachen past helemaal bij mij. Ik ben zelf graag buiten en  wandel veel, doe daarmee veel inspiratie op en ontdek nieuwe perspectieven. Ik heb besloten om buiten coachen onderdeel van mijn coach aanbod te laten zijn. Buiten coachen geeft een heel andere dimensie dan het coachen tussen vier muren. Je komt namelijk letterlijk en figuurlijk in beweging, het is ongedwongen en ontspannen. Ik heb er nu ook een nieuwe coachlocatie bij: het prachtige Maasheggengebied! Over coachen in de buitenlucht later meer in mijn blog.

Zelfstandig ondernemerschap is niet eenzaam
Verzamel mensen rondom je die je kunnen helpen. Door samen te werken met anderen leer je veel. Die samenwerking heb ik gevonden in netwerkgroepen en in partners. Jezelf kwetsbaar op kunnen stellen, sparren, overleggen over je eigen ontwikkeling en je vakgebied, houd je scherp en alert.

Ik leef mijn droom
Als mens en als DeKeuzeCoach ben ik voortdurend lerend en nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen, zie ik kansen en grijp ze aan, doe de dingen die bij me passen. Dat is het allermooiste dat zelfstandig ondernemerschap mij heeft gebracht: ik leef mijn droom door anderen te helpen keuzes te maken.

Al deze nieuwe ideeën en inspiraties wil ik graag delen en hebben mij doen besluiten te starten met een blog, elke maand één. Dit is mijn eerste blog. Over welke onderwerpen zou jij graag willen lezen? Laat het me weten via een reactie op Facebook.