Het aftellen is begonnen

Op 1 september vertrek ik naar Saint Jean Pied de Port om mijn camino naar Santiago de Compostela te lopen.

Mijn besluit om deze droom daadwerkelijk te gaan realiseren heb ik genomen tijdens onze vakantie op Kreta vorig jaar in juli. Elke ochtend liep ik langs de kust, helemaal alleen. Ik hoorde de vogels…  het ruisen van de zee … én een belletje: hoog bovenop een bergtop stond een geit, fascinerend! Ik voelde de warme ochtendzon en genoot van de kleuren in de natuur. Ik voelde me vrij, heel vrij. Af en toe alleen zijn, zonder mensen om je heen, rust en stilte, is zo fijn.

Ik heb graag mensen om me heen. Samen leuke dingen doen, iets voor elkaar betekenen, er zijn voor anderen vind ik geweldig. Sterker nog, ik heb er mijn beroep van gemaakt!

Het gaat om de balans tussen de tijd voor en met anderen en de tijd voor jezelf. Alleen zijn geeft mij rust en ontspanning. Alleen zijn in de natuur maakt mijn hoofd leeg. Ik neem even afstand van mijn dagelijkse bezigheden en creëer tijd voor mezelf. De natuur geeft mij inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën. Ik kom dichter bij mezelf en mijn intuïtie waardoor ik keuzes maak die bij me passen.
Zo ook de keuze om naar Santiago de Compostela te lopen.

Regelmatig vragen mensen me of ik een speciale reden heb om deze tocht te gaan maken. Eigenlijk heb ik die niet, niet zozeer om iets te verwerken of los te laten. Ik ben wel heel nieuwsgierig wat de zelfreflectie die deze tocht ongetwijfeld teweegbrengt, me gaat geven. Ik laat me ook graag inspireren door de natuur en de vele ontmoetingen onderweg. Ik loop de camino vooral uit dankbaarheid. Dankbaar voor mijn gezondheid, voor het leven dat ik mag leiden, voor de weg die ik bewandel, voor de fijne mensen om me heen. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

Mijn voettocht naar Santiago de Compostela is geen droom om rijk of beroemd te worden, maar ik ben ervan overtuigd dat deze reis verrijkend zal zijn.

Het aftellen is begonnen. Ik heb er heel veel zin in en vind het tegelijk ook spannend.

Ik houd tijdens mijn camino een blog bij. Als je het leuk vindt mij in september en oktober te volgen, dan kan dat via https://www.polarsteps.com/nicolemeijer2