Het Geheim van Geluk

In een wereld waarin je steeds meer kunt en moet kiezen, is het belangrijk om te weten wat je gelukkig maakt en waar je energie uithaalt. Het is de manier waarop je naar dingen kijkt en de actie die je neemt om daar iets aan te veranderen.

Gisteren een bijzondere uitzending gezien van Brandpunt met Leo Bormans over “Het geheim van geluk”. 

Een aantal citaten wil ik graag delen:

Geluk gaat niet alleen over individueel geluk. Het gaat ook over problemen erkennen, omgaan met tegenslagen. Geluk is: ben ik tevreden met het leven nu en in zijn geheel.

Wat maakt mensen gelukkig?  De manier waarop je naar dingen kijkt en de actie die je neemt om daar iets aan te veranderen.

Er zijn pessimisten en optimisten. Pessimisten zijn bezig met zichzelf, met vroeger en met problemen. Optimisten zijn bezig met: wij, de toekomst en oplossingen. Je kunt leren het ik-gerichte, verleden-gerichte, problematische denken om te zetten naar een wij-gerichte, op de toekomst en oplossingsgerichte manier van kijken op het leven. Geluk is maakbaar.

Wij hebben in het leven de keuze om te focussen. Te focussen op problemen, op het negatieve, op het mooie, op wat je blij maakt, op wat je hoop geeft.
Je bewust zijn van deze keuzes, maakt dat je tot andere beslissingen komt.

Waar je geluk kunt vinden?
In twee woorden:
‘Andere Mensen’
Geluk zit in het delen van geluk.

Kijk voor de hele uitzending op:
http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/02-11-2014/fragmenten/het-geheim-van-geluk