Inspiratiebord

Elk jaar begin januari maak ik voor het komende jaar een inspiratiebord. Voor mij een moment om bewust stil te staan bij wat ik dit jaar wil doen. Nee, geen to-do lijstje, dat is het zeker niet. Het is een overzicht van dromen en wensen, klein en groot, gemakkelijk of moeilijker te bereiken. Of dingen waarmee ik besluit te stoppen. Ik schrijf ze allemaal op. Van deze dromen, wensen en keuzes maak ik een inspiratiebord; een kleurrijk moodboard met plaatjes en quotes.

Dit doe ik nu voor het 6e opeenvolgende jaar met elke keer een nieuw thema. Ik heb gemerkt dat het me veel brengt. Het helpt mij focussen op wat ik echt heel graag wil. Het helpt me om dingen niet uit te stellen maar ze ook daadwerkelijk te doen. Dromen die aanvankelijk heel ver weg of misschien wel onbereikbaar leken, komen door ze op te schrijven steeds dichterbij. Sterker nog, ze komen uit!
Van te voren hoef ik niet te weten hoe ik iets ga bereiken. Ik heb een doel en een bestemming, de weg er naar toe is minstens zo verrijkend. Ik laat me onderweg vooral verwonderen.

Mijn thema voor dit jaar is dan ook: Verwondering!