Kiezen voor jezelf: 4daagse van Nijmegen

De Vierdaagse van Nijmegen, hét evenement dat de stad in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur! Duizenden wandelaars uit alle hoeken van de wereld komen samen om deel te nemen aan deze epische wandeltocht. Hoewel ik dit jaar niet meeloop, heb ik inmiddels vijf keer met ongelofelijk veel passie en enthousiasme de Vierdaagse ervaren. Het heeft echter wel een aantal jaren geduurd voordat ik mezelf toestond om daadwerkelijk deel te nemen. In deze blog wil ik de waarde van kiezen voor jezelf benadrukken en laten zien hoe dit een vorm van zelfzorg kan zijn.

Soms sta je voor dilemma's waarbij je moet kiezen tussen je eigen behoeften en de verwachtingen van anderen. In mijn geval wilde ik jaren geleden de Vierdaagse lopen, maar voelde ik me schuldig bij het idee zoveel tijd voor mezelf op te eisen. Het gevoel dat ik anderen teleurstelde of dat ik egoïstisch was, maakte dat ik mijn eigen wensen op de tweede plaats zette. Toch is het belangrijk om te erkennen dat je het recht hebt om keuzes te maken die bij je passen en te doen waar jij gelukkig van wordt.

Het is gemakkelijk om jezelf weg te cijferen en je eigen behoeften te negeren, maar dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelens van onvervuldheid en frustratie. Zelfzorg is essentieel voor je welzijn en geluk. Het gaat niet om egoïstisch zijn, maar om te erkennen dat je zelfverantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen geluk. Kiezen voor jezelf is een vorm van zelfzorg die vaak over het hoofd wordt gezien. Het betekent niet dat je anderen negeert, maar dat je jezelf de ruimte geeft om je energie op te laden, jezelf te waarderen en te groeien. Door keuzes te maken die bij je passen, geef je jezelf de kans om gelukkig, gezond en vervuld te zijn en te genieten!

Dus, of je nu de Vierdaagse loopt of niet, onthoud dat kiezen
voor jezelf een vorm van zelfzorg is die je verdient!