Kijken in de ziel

Fascinerend wat er tijdens een paarden coachsessie gebeurt. Paarden laten zien wie je bent.

Ik ben geen paardenmeisje, heb nooit paard gereden, eigenlijk heb ik niets met paarden. Ik vind het prachtige dieren, op afstand. Het was dan ook vooral mijn nieuwsgierigheid naar wat een paard je kan ´vertellen´. En besloot het aanbod aan te nemen om een paarden coachsessie te doen. Ik vond het vooral spannend.

Sam
De coach vroeg mij in eerste instantie connectie te maken met paard Sam en vervolgens te vragen of hij met me mee wilde lopen. Dat ging gemakkelijk. Terwijl Sam achter mij aan liep, stelde de coach mij een aantal vragen over wat me bezig houd. Ik vertelde dat ik vorig jaar gestart ben met DeKeuzeCoach. Zelfstandig ondernemerschap en je focus leggen op datgene wat je het allerliefste doet is geweldig. Tegelijkertijd brengt het soms ook twijfel en onzekerheid met zich mee. Dat vertelde ik niet alleen, maar ik voelde die onzekerheid ook in mijn buik. Op dat moment gebeurde er iets: Sam bleef stilstaan en volgde mij niet meer.

Luisteren naar je hart
De coach vroeg mij opnieuw verbinding te maken met Sam en hem weer mee te vragen. Dat gebeurde, hij liep weer met me mee. Op aanraden van de coach liet ik de twijfel waarover ik eerder sprak los en begon te vertellen over mijn passie voor wandelen. Wandelen en buiten zijn geeft mij energie en inspiratie. Ik ontdek gemakkelijker andere perspectieven, relativeer en maak keuzes. Een geweldige ervaring. Ik gaf aan dat ik plannen heb om coachen in de buitenlucht daadwerkelijk te gaan toepassen. Wat er vervolgens gebeurde was heel bijzonder.

Duwtje in de rug
Sam liep plotseling vlak achter mij en ik voelde zijn hoofd in mijn rug. Hij bleef me vooruit duwen alsof hij wilde zeggen: vooruit, schiet op, ga door met wat je wilt doen. Wat er op dat moment door me heen ging, is nauwelijks te beschrijven. Ik werd letterlijk gestimuleerd stappen te zetten en het pad te volgen dat ik wilde ingaan. Sam ging heel dichtbij mij staan, met zijn hoofd tegen mijn wang. De uitdrukking in de ogen van het paard is onbeschrijfelijk. Dit waren voor mij overduidelijke signalen om daadwerkelijk stappen te maken met het coachen in de buitenlucht.

Paarden blijken in staat te spiegelen en ons bewust te maken hoe we letterlijk en figuurlijk in het leven staan. Het is alsof ze in je ziel kijken.