Mijn R&D

Ik lees graag artikelen en boeken over waar ik mee bezig ben: coaching. Lezen is voor mij een onderdeel van mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel van wat ik lees inspireert me als mens, coach, professional en als ondernemer. Dat hoeven lang niet altijd vakgerichte boeken te zijn. Soms krijg ik een boek aangeraden door een collega of vriendin naar aanleiding van een onderwerp waarover we in gesprek zijn. Ik ben regelmatig blij verrast door een boek over een ander vakgebied, bijvoorbeeld filosofie. Het geeft mij een bredere kijk op het leven. De kennis en ervaring die ik daarmee op doe, kan ik weer doorgeven aan mijn klanten. Daarom is lezen mijn R&D.

Ik heb ervaren wat het is om het juiste boek op het juiste moment te lezen en wat voor impact dat op je leven kan hebben. Dat was met het boek ‘Lopen doe je zelf’. Dit boek stond al sinds 2009 in mijn boekenkast en ik heb het pas in februari 2016 gelezen, geboeid van het begin tot het eind. ‘Lopen doe je zelf’ gaat over het bewandelen van je eigen levenspad en de keuzes die je onderweg maakt. Je levensloopbaan sturen vanuit persoonlijke kracht. De schrijvers gebruiken als metafoor het Pieterpad.

Het leek wel alsof het boek voor mij geschreven was. Ook ik heb keuzes gemaakt in mijn levensloopbaan. Na ruim 21 jaar heb ik afscheid genomen van mijn vaste baan en mijn eigen bedrijf DeKeuzeCoach gestart. Ik help mensen vol vertrouwen hun eigen richting te bepalen en keuzes te maken die bij hen passen. Mijn coachlocatie is buiten, wandelend in de natuur. En in mijn vrije tijd heb ik met een vriendin het Pieterpad gelopen. Fascinerende overeenkomsten met het boek! Toevallig?

Welk boek zou jij aanbevelen?

“The journey of a lifetime starts with the turning of a page”
(
Rachel Anders)