Ontgroeien en bloeien in 2024!

2023 was voor mij een boeiende reis van ontgroeien en verrijken. Oude overtuigingen ontgroeid en patronen doorbroken, maken dat ik steeds meer de keuzes maak die bij me passen en mijn eigen pad loop. En telkens weer besef ik daarbij de onschatbare waarde van zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen.

Deze ontdekkingen zijn niet alleen inspiratie voor mijn eigen ontwikkeling; ze zijn tevens de warme aanmoediging die ik ook anderen, mijn gewaardeerde coachklanten en jij als lezer, graag aanreik. Ik gun iedereen een pad van ontgroeien en bloeien, gevormd door zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen.

Zelfzorg is verre van egoïstisch; het is eerder een noodzakelijke investering in je eigen welzijn. Net zoals een auto brandstof nodig heeft om soepel te rijden, heb je zelfzorg nodig om veerkrachtig te blijven en in balans te leven. Dus, ik koester mijn eigen welzijn en schep mijn eigen kaders. Ik zet bewust momenten van rust in om te ontladen en weer op te laden.

Voor mij is zelfliefde de kunst van zelfacceptatie en zelfwaardering. Het betekent mild zijn naar mezelf toe, de ruimte nemen om te groeien zonder streng te oordelen. Met zelfliefde ben je in staat je eigen unieke ik te ontdekken zonder afgeleid te worden door externe invloeden of de mening van anderen. Ik koester die liefde voor mezelf, wetende dat hieruit de mooiste verbindingen ontstaan.

Zelfvertrouwen, dat is mijn wijze gids op dit levenspad. Het is het vertrouwen in mijn eigen kunnen, het geloof dat ik de uitdagingen aankan en de overtuiging dat ik het waard ben om mijn dromen na te streven. 'Sta stevig in je schoenen', fluistert mijn zelfvertrouwen me toe, zelfs op onbekende terreinen.

Ik heb afscheid genomen van het patroon té bescheiden te zijn. Ik kies ervoor voluit te leven door mijn zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen te voeden en te koesteren. Dat gaat me steeds beter af, bewust en onbewust. 

Ook jij verdient het voluit te leven, ik wens je een stralend 2024!