Trek op tijd aan de bel

Of je nu in loondienst bent, zelfstandig ondernemer of vrijwilligerswerk doet, iedereen wil met plezier naar zijn/haar werk gaan. Helaas is dit lang niet altijd het geval.

Ik dacht dat ik het wel aankon
“Ik zag de klap niet aankomen. Ofschoon ik al langer merkte dat het werk me veel meer energie kostte dan dat het me opleverde. Ik was steeds vaker vermoeid en ging niet meer met plezier naar mijn werk. Al die toenemende regels en administratieve rompslomp, het stapelde maar op. Toch was ik er zeker van dat ik de werkdruk en de veranderingen in het bedrijf wel aankon. Ik pas me wel aan, dacht ik. Tot het moment dat mijn gezondheid slechter werd. Een paar weken rustig aan doen bleek niet genoeg. Het werden maanden. Het gevoel van alles te moeten en onmisbaar te zijn, bleek toch echt een misverstand. Het roer moest om, maar hoe?

Via het werk kreeg ik een coach die me een spiegel heeft voorgehouden. Met de coach ben ik aan de slag gegaan. Wat het coachtraject mij vooral heeft opgeleverd is dat ik heb geleerd grenzen te stellen, ik ben anders gaan werken en heb tips gekregen hoe ik tijd voor mezelf kan vrijmaken. Ik heb opnieuw ontdekt waar ik energie van krijg en ben mijn hobby weer gaan oppakken. Ik ga gelukkig weer met meer plezier naar het werk, doordat ik er achter ben gekomen dat het niet goed is maar door te blijven gaan ten koste van jezelf.”

Ook jou gaat het lukken
- Het roer om te gooien
- Af te komen van die hoge werkdruk
- Grenzen te stellen aan je aantal werkuren per dag
- Meer tijd voor jezelf vrij te maken
- Weer fluitend naar je werk te gaan
- Vol energie in het leven te staan

Hoe
Een pas op de plaats betekent vaak een stap vooruit. Stilstaan bij je huidige situatie, inzien wat niet goed gaat en helder krijgen wat je wilt veranderen. Kom je er zelf niet uit, schakel dan iemand in die je kan helpen, bijvoorbeeld je leidinggevende, huisarts of bedrijfsarts. Bij hen kun je een verzoek doen voor individuele begeleiding door een coach. Je kunt uiteraard ook zelf besluiten een coach in te schakelen.

Hulp nodig
Wil jij ondersteuning bij het maken van je keuzes? Wellicht kan ik je daarbij helpen. Nieuwsgierig naar mijn manier van werken? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek via onderstaande link. Dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.