Zing zoals je gebekt bent

De onbevangenheid van de kindertijd
Als kind heb je geen angst om jezelf te laten zien. Je zingt en danst alsof niemand kijkt, omdat je niet bezig bent met wat anderen van je denken. Je bent puur, spontaan en vol levensvreugde. Het maakt niet uit of je perfect zingt of de juiste danspasjes maakt; het gaat erom dat je plezier hebt en je expressie de vrije loop laat.

Het verlies van authenticiteit
Naarmate je opgroeit, word je steeds meer beïnvloed door sociale normen en verwachtingen. Je wordt geconfronteerd met de druk om in een bepaald hokje te passen, om te voldoen aan de maatstaven die anderen voor je hebben vastgesteld. Dit kan ervoor zorgen dat je je anders voordoet dan je werkelijk bent, dat je je ware passies en verlangens onderdrukt en jezelf beperkt tot wat sociaal aanvaardbaar lijkt.

De kracht van zelfexpressie
Zelfexpressie is belangrijk én leuk! Je hoeft geen professionele zanger of danser te zijn om jezelf te laten zien. Of je nou onder de douche zingt, schildert, schrijft, kookt of wat je passie ook mag zijn, het is essentieel om tijd en ruimte te maken om jezelf te uiten. Doen waar je blij van wordt en jezelf laten zien!

Wees trouw aan jezelf
Laat je niet langer beperken door wat anderen van je verwachten. Wees trouw aan jezelf en aan wat jou gelukkig maakt. Als je merkt dat je jezelf verstopt of je passies negeert, neem dan de tijd of vraag hulp om te reflecteren en te ontdekken wie je werkelijk bent. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke levenslied te zingen. Laat je niet langer beïnvloeden door de angst voor afwijzing of het gevoel van niet goed genoeg zijn. Volg je eigen weg, je bent het waard om gezien te worden en jouw unieke stem te laten horen!